مقاله نویسی (take home )
نوشته شده توسط : علیرضا نفیسی

بسمه تعالی

سوال1: فرآيند نوشتن و چاپ مقاله در نشريات ISI  دار را گام به گام شرح دهيد؟ انواع مجلات ISI را از نظر درجه انها با يكديگر مقايسه كنيد؟ نام 10 مجله ISI دار كه مي توان در آنها مقالات آموزشي و ترويجي را چاپ كرد را بيان كنيد(همراه با ادرس الكترونيك) و از شروط چاپ مقاله در انها را تشريح كنيد(ذخيره و پرينت، شرايط چاپ مقاله)؟

جواب سئوال یک :

بهتر است اول با خود موسسه isi  و شرایط آن  آشنا شویم :

ISI چیست؟

الف) تاریخچه:

موسسه اطلاعات علمی (Information  Institute for Scientific )  بانک اطلاعاتISI  مرکزی درسال 1960 بوسیله یوگن گرفیلد تاسیس شد.این موسسه بعداً توسط آقای تامسون و هلت گیر خریداری شد و درحال حاضر بعنوان موسسه اطلاعات علمی تامسون شناخته می شود.این موسسه قسمتی از شرکت بیلیون دلاری آقای تامسون است.

ب) مکان:

آدرس فعلی این موسسه همانطور که درسایت تامسون آمده است

Thomson Scientific 3501 Market Street Philadelphia, PA 19104 USA

http://scientific.thomson.com.

می باشد.لازم به ذکراست این مرکز دارای نمایندگی های درشهرهای لندن و سایرمراکز اروپا می باشد.

ج) فعالیت ها:

ISI حجم گسترده ای از آنالیز و دسته بندی مقالات و سرویس های پژوهشی از علوم انسانی تا علوم پایه را دربرمی گیرد.این موسسه با ارائه لیست موضوعی امکان دسترسی آسان به مقالات و ژورنالهای دارای استانداردمذکور را برای استفاده کنندگان فراهم می آورد.

درحقیقت ISI پایگاهی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهمترین مجلات علمی منتشره در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. شمار مجلات ISI ثابت نیست. یک مجله ممکن است در یک زمان، از مجلات ISI محسوب شود، اما به دلیل کاهش بار علمی، بعدا از لیست مجلات ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش از ۱۶۰۰۰ مجله، در لیست ISI قرار دارند. از این لیست چیزی حدود 1100 مجله درحوزه علوم انسانی و هنر می باشند.هر ساله ۲۰۰۰ مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود 10 تا15 درصد آنها به لیست ISI اضافه می شوند.

ISI همچنین یک ژورنال دارد که بطور سالانه منتشر می شود و درآن ضریب تاثیر (IF) مجلات عضو درآن آورده می شود.

این مرکز همچنین جوایز و سمینارهائی دررابطه با علوم مختلف درسراسر دنیا برگزارمی کند و به بعضی از دانشجویان و پژوهشگران برتردنیا بورس تحصیلی اعطا می کند.

بعضی از منابع به نقش ISI در تدوین سیاستهای آموزشی دانشگاههای معتبر آمریکا و مراکز آموزشی و پژوهشی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اشاره دارند.

این موسسه با طراحی افقی بلندمدت وتعهد اخلاقی نسبت به ارائه و ثبت برترین های علوم مختلف خودرا نه تنها بعنوان یک موسسه بلکه بعنوان یک بانک اطلاعاتی بسیار قوی درسطح جهان مطرح کرده است بطوری که امروزه در بسیاری از نقاط دنیا و از جمله کشورما چاپ مقاله درISI  را بعنوان یکی از شرایط ارتقاء اعضاء هئیت علمی دانشگاهها ومراکز آموزش عالی می دانند.

ب) شیوه انتخاب و ارزیابی درISI:

فرایند ارزیابی وانتخاب درISI فرایندی همه جانبه و کامل می باشد.مجلاتی که خواستار پیوستن به این استاندارد می باشند می بایست 3 شماره آخرین انتشارخود را به آدرس ذکرشده در ردیف( ب) ارسال نمایند. لازم به ذکر است تنها ژورنالهائی می توانند خود را کاندید این استاندارد نمایند که به زبان بین المللی انتشار می یابند.

فرایند ارزیابی درISI بصورت مستمر می باشد بطوری که هردوهفته یکبار این عمل صورت می گیرد.

همه ساله حدود 2000 مجله و ژورنال جهت عضویت درISI کاندید می شوند که ازاین تعداد10-15 درصد از فیلترهای این موسسه می گذرند.

هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISIیکسری مراحل ارزیابی را پشت سر       می گذارد. ازجمله عوامل مورد ارزیابی عبارتند از:

1-    رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI ،

2-     کمیته علمی منتخب مجله،وارزیابی اعضاء هیئت تحریریه

3-     تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن،

4-     نشر به موقع مجله و جایگاه نشرآن می باشد.

سایر شاخصهای ارزیابی عبارتند از:

5-    شاخص فاکتور اثر Impact Factor

6-    شاخص فوری Immediacy Index

7-    نیمه عمر استناد  

لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی داده خواهد شد. از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد این است که عنوان مقالات، چکیده و کلمات کلیدی باید به زبان انگلیسی باشد همچنین توصیه می شود که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شوند. اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبانها به چاپ می رسد اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد زیرا ارزیابی کنندگان مجلات علمی در ISIنمی توانند عناوین و منابع بکاررفته در مقالات را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. داوری علمی و تخصصی مقالات چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابی کنندگان می باشد که گویای اعتبار و غنای علمی مجله است. 

ارجاع به خود یا self citation چیست؟

وقتی بحث استناد به مقالات مطرح می شود این پرسش به وجود می آید که آیا دیگران به مقاله مراجعه کرده اند یا خود نویسنده مقاله به آن ارجاع داده است ؟ وقتی مقالات در بانک اطلاعاتی نمایه می شوند مراجع آن هم ثبت می شود.

اگر مراجع یک مقاله ، مقالات خود نویسنده باشد، استناد به خود کرده است. البته استناد به خود کم ارزش نیست اما در بررسی مراجعاتی که به یک مقاله می شود ارجاعات دیگران بیش از ارجاعات خود محقق اهمیت دارد.

 اگر منابع ذکر شده در مقاله، پژوهش نویسندگان خود مقاله باشد، این کار از ارزش مقاله می کاهد زیرا جنبه بین المللی بودن آن را ضعیف می کند. درجه ارجاع به خود مجلات ISI معمولا کمتر از ۲۰٪ است.

ضریب تاثیر یا درجه تاثیر یا Impact factor چیست؟( یک فایل هم پیوست کردم )

ارزش یک مقاله بر مبنای میزان تاثیر آن بر مقالات بعدی تعیین می شود. براساس تحقیقات انجام شده ، مقالاتی که در حوزه خود موثرتر بوده اند به دفعات بیشتری مورد استناد قرار گرفته اند.
عامل تاثیر حاصل نسبت تعداد استنادها به تعداد مقالات چاپ شده در 2سال قبل است که معرف این تاثیر است. در واقع عامل تاثیر میزان مراجعه در سالهای بعد به مقاله را نشان می دهد.
 این عامل همه ساله توسط ISI برمبنای ارجاعات به هر یک از مجلات علمی آن محاسبه می شود و نتیجه در گزارشات ارجاع مجله یا  Journal Citation Reports یا به اختصار JCR ، منتشر   می شود. این ضریب، نه برای مقاله یا نویسنده، بلکه برای مجله محاسبه می شود. محاسبه برمبنای یک دوره سه ساله صورت می گیرد. فرضا اگر در سال ۸۴ جمعا ۴۰ ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال ۸۲ تعداد ۲۶ مقاله و در سال ۸۳ تعداد ۲۴ مقاله چاپ شده باشد، ضریب ارجاع آن مجله، از تقسیم ۴۰ بر ۵۰ به دست می آید که ۸/۰ است. یعنی به طور متوسط، هر مقاله آن نشریه ۸/۰ مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است.

از دیگر شاخصهای ارزیابی نشریات در "شاخص آنی" است. این شاخص چه تفاوتی با عامل تاثیر دارد؟

برای محاسبه شاخص آنی (Immediacy index) هر نشریه ، تعداد ارجاعات در هر سال به تعداد مقالات چاپ شده در همان سال تقسیم می شود. در حالی که عامل تاثیر مراجعه در 2سال بعد را نشان می دهد.

شاخص آنی میزان مراجعه در همان سال چاپ مقاله را گزارش می کند که نشان دهنده آن است که مقاله خیلی سریع مورد توجه دیگر محققان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است که ISI برای انتخاب نشریات شرایط زیادی دارد که نشریات کمی می توانند آن را احراز کنند و یکی از مهمترین شرایط، چاپ بموقع نشریات است در حالی که یکی از مشکلات اکثر نشریات کشور عدم موقع چاپ به موقع آنهاست.

ISI بودن یک مجله را چگونه تعیین کنیم؟

بهترین راه، مراجعه به سایت هایی نظیر تامسون است. زیرا همچنان که گفته شد، هم تعداد مجلات زیاد است و هم ISI محسوب شدن یک مجله ممکن است همیشگی نباشد.

*چگونگی دریافت مقالات از ISI :

یکی از مشکلاتی که پژوهشگران ایرانی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با آن دست به گریبان هستند، تامین مطالب مورد نظر برای تحقیقات کتابخانه‌ای یا Literature Survey است. در این زمینه مهمترین پایگاه جهانی در مقالات تحقیقاتی مجموعه مجلات ISI می‌باشد که روش ‌های زیادی از جمله استفاده از امکانات بانک‌های اطلاعاتی آنلاین مانند Elsevier وجود دارد. در حالیکه خلاصه (Abstract) این مقالات به سهولت قابل دسترسی است، متن کامل (Full Text) آنها برای استفاده عموم رایگان نبوده و مبلغی از حدود 25 تا 45 دلار برای هر یک مقاله باید توسط مشتری پرداخت شود.

راه حل پیشنهادی استفاده از بخش دانش و فناوری سایت تبیان است.

در این بخش با کمک ارتباطات بین‌المللی این سایت می‌توانیم متن کامل (Full Text) مقالات مورد نظر شما را از پایگا‌های داده زیر تهیه کنیم:

• Science Direct / Elsevier

• Cambridge Journals

• Emerald

• Highwire Press

• JSTOR

• NTIS (EV2)

• Scopus

• Web of Science (ISI)

• IEEE

روش درخواست متن کامل مقالات:

با ارسال ایمیل به بخش دانش و فناوری سایت تبیان (Scitech@tebyan.net) شامل عنوان مقاله، نویسنده یا نویسندگان آن و نام مجله به همراه شماره و صفحات مربوطه می‌توانید جهت دریافت متن کامل مقالات تقاضا نمایید.

فایل PDF مقالات را ظرف 48 ساعت در پاسخ به ایمیل ارسالی‌تان ارسال می شود.

یک راه حل برای دسترسی به مقالات ISI گرفتن اشتراک سالانه بانک‌های مربوطه مثل Elsevier است که برای محققان ایرانی محدودیت‌هایی دارد.

راه دیگر خریداری تک مقاله با قیمت‌های عنوان شده است که علاوه بر هزینه‌ای بالغ بر 300000 ریال برای هر مقاله، نیاز به داشتن کارت اعتباری بین‌المللی مانند Visa یا Master Card دارد.

اما با استفاده از امکانات جدید بخش دانش و فناوری سایت تبیان که به صورت رایگان در اختیار محققین ایرانی قرار گرفته است، محققین می توانند با استفاده از خدمات این سایت، متن کامل (Full Text) مقالات ISI مورد نظر خود را به صورت رایگان ظرف حداکثر 48 ساعت در ایمیل خود دریافت کنند.

گام های نوشتن مقاله ISI
گام اول:
بسیاری از دوستان به دلایل مختلف، از جمله چاپ مقاله برای ممتاز بودن و قبولی بدون آزمون در دکتری، ارتقا یا اینکه یه همین جوری یه چیزی چاپ کرده باشند، اقدام به نوشتن مقاله آی اس آی می کنند. این نگاه شاید برای مجلات داخل جواب بدهد، اما برای مجلات خارج و بویژه آی اس آی، به هیچ عنوان درست نیست. برای چاپ مقاله در مجلات داخل، کافی است که با یکی از اساتید صاحب نفوذ اقدام به نوشتن مقاله نمایید که به احتمال زیاد هم موفق می شوید، زیرا مجلات داخل بیشتر به اعتبار استاد بها می دهند تا به اصل مقاله یا کاربردی بودن مقاله. اما برای مجلات آی اس آی حتما باید یه چیز درست و حسابی آماده کرده باشید. بعضی از دوستان نگران زبان انگلیسی هستند، درست است که مسلط بودن به زبان انگلیسی خیلی کمک می کند، اما می توان همان فرمت ارایه اطلاعات را در فارسی رعایت کرد و بعد مقاله را هم ترجمه و هم ویرایش زبانی کرد (در دو مرحله و توسط دو مترجم مختلف).
پس، اولین و مهمترین گام در نوشتن مقاله آی اس آی، این است که از این توهم بیرون بیاییم که می خواهیم یه چیزی چاپ کنیم، مهم نیست که کجا و با چه محتوایی، فقط آی اس آی باشه!
مطمئن باشید با این دیدگاه هیچ وقت نمی توانید یه مقاله درست و درمان چاپ کنید، زیرا در اولین مرحله ای که به تولید رسیدید، فقط می خواهید که سریعا مقاله را بفرستید و از تکمیل آن خودداری می کنید و همین عجله کردن یا صبر و تحمل اندک به محتوای کار ضربه ای کلیدی می زند...
هدف در نوشتن مقاله علمی، کمک به توسعۀ دانش در آن زمینه خاص است، اگر به این دیدگاه برسیم، دیگر هیچ وقت در ساعات طولانی و خسته کننده مقاله نوشتن کم نمی آوریم و مهمتر اینکه نوشتن ما در آن زمینه ادامه پیدا می کند. بسیاری از دوستان به محض چاپ مقاله شان در یک مجله آی اس آی، دیگر نوشتن در آن زمینه را رها می کنند. ادامه دادن به چاپ مقاله در یک زمینه خاص، به کارهای ما جهت می دهد...
گام دوم انتخاب موضوع
موضوعی که برای نوشتن مقاله انتخاب می شود نباید خیلی کلی باشد که بتوان برای آن کتاب نوشت. بطور کلی، انتخاب موضوعات بین رشته ای خیلی خوب است؛ یعنی استفاده از روش های یک رشته در رشته دیگر. برای مثال، تعیین نیازهای آموزشی کارکنان، تعیین و بهبود مولفه های موثر بر اجتماعی سازی، ارتقای کیفیت خدمات، تعیین استراتژی کلان سازمان، طراحی برنامه ها، نیاز سنجی پژوهشی و تعیین اولویت ها، تعیین شاخصهای بهره وری، ارزیابی عملکرد بوسیله روشهای QFD، fuzzy-QFD، ANP، fuzzy-ANP، AHP، fuzzy-AHP ،Statistical clustering ،DEA ، Goal Programming و شبکه های عصبی هر کدام می تواند یک مقاله آی اس آی باشد. گاهی وقت ها تصور می شود که نوشتن مقاله در فنی مهندسی خیلی راحت تر از علوم انسانی است. در حالی که دانشجویان رشته های علوم انسانی گزینه های بیشتری برای انتخاب موضوع دارند. مثال بالا را با دقت بررسی کنید. یک موضوع با چندین روش مختلف. می توان با موضوع های بالا نزدیک به 50 مقاله آی اس آی نوشت. یکی از اساتید (با درجۀ استاد تمام) نقل می کرد که در رشته شیمی یک نفر یک گرم طلا را با ماده ای دیگر مخلوط می کند و نتیجه را یک آی اس آی چاپ می کند و فرد دیگر می آید همان آزمایش را با دو گرم طلا انجام می دهد و یک مقاله آی اس آی دیگر چاپ می کند. واقعا چنین چیزی صحت ندارد، در علوم مهندسی و پایه برای هر مساله ای راه حلی وجود دارد که یا آنرا بکار می گیرند و یا منتظر می شوند که پیشرفت علم به جواب آن برسد. اما، در علوم انسانی بسته با تعریف ما از مساله جوابهای مختلفی بدست می آید و گاهی وقت ها تعریف مساله نسبی است که هیچ گاه برای آن جوابی یافت نمی شود.
بگذریم، بهتر است ما هم کمی دید فنی پیدا کنیم و با این دید برویم سراغ مسائل که می خواهیم آنها را حل کنیم. حال می رویم سراغ روش های حل مساله. از دوستان و هم اتاقی ها می توان به بهترین بحو برای مقاله استفاده کرد. بنشینید و با هم بحث کنید ببینید با تلفیق مباحث روز در هر دو رشته به چه چیز هایی می توان دست یافت. بیشتر از بچه های آمار، مدیریت صنعتی و صنایع می توان برای روش های جدید و کمی استفاده کرد.
راه دیگر برای یافتن موضوع مناسب، مسائلی است که علاقه فردی شما است و شما با آنها درگیر هستید. در مورد آن فکر می کنید و به راه حل هایی می رسید. حال از کسی که در رشته ای دیگر، روش هایی را بکار گرفته است، بخواهید برای ساماندهی مقاله در قالب آن روش تحقیق به شما کمک کند.

کسانی که در نوشتن مقاله مبتدی هستند، می توانند مجلات معتبر رشته خودشان و رشته های نزدیک به آن را پیدا کنند (در وبلاگ اکثر آنها آمده است). بعد کل مقالات دو سال اخیر هر مجله را بخوانند، در این صورت خیلی خوب دستشان می آید که هر مجله چه نوع مقالاتی را چاپ می کند؛ بخصوص مقالات در دست چاپ. مثلا، بعضی از مجلات به آمار و ارقام اهمیت بالایی می دهند، ولی بعضی دیگر تحلیل نویسنده و نتیجه گیری برای آنها خیلی اهمیت دارد. در این حالت سعی کنید تراوشات ذهنی تان را در همان قالبی که مجله می خواهد ارایه کنید.
یکی از دوستان دیگر نقل می کرد که من کل مقالات یک مجله را خواندم، بعد از داخل هر مقاله مطالبی را جمع آوری کردم. همانها را به شکل یک مقاله فرستادم و چاپ شد. این نیز روش مناسبی است. البته، به این نوع مقالات اصطلاحا مقالات مروری یا Review گفته می شود.
برای دانشجویان ارشد و دکتری انتخاب موضوع کار دشواری نیست، زیرا آنها موضوع را قبلا در پایان نامه انتخاب کرده اند. با فرض اینکه موضوع انتخاب شده است به سراغ گام بعدی می رویم.
البته به یاد داشته باشیم فرآیند نوشتن مقاله با فرآیند انجام تحقیق یا پایان نامه تفاوت های زیادی دارد...
در مرحله سوم در نوشتن مقاله آی اس آی، یعنی زمانی که عنوان دقیق مقاله را انتخاب کرده اید، کارتان را با بررسی کارهای دیگران در آن زمینه آغاز نمایید. البته با معیارهای زیر نیز می توانید در مجلات آی اس آی، به دنبال عناوینی بگردید که برای جامعه علمی تازگی دارد.
ابتدا به سایت های علمی مختلف که حوزه وسیعی از نشریات و کتب را چاپ می کنند بروید. قاعدتا خیلی از این سایت ها، برای ارایه سرویس پول دریافت می کنند که این پول را دانشگاه می پردازد. پس باید در سایت دانشگاه به جستجو بپردازید.
فهرست جامعی از سایت های علمی معتبر در سایت اداره کل تامین تجهیزات و اطلاعات علمی دانشگاه تهران آمده است. برای نمونه به پایگاههای زیر مراجعه نمایید:
1. Science Direct
2. Springer
3. Emerald
4. Oxford Journals
5. John Wiley
در این پایگاه دانشگاه تهران، راهنمای جستجو در هریک از این سایت های علمی ارایه شده است. مطالعه دقیق آنها باعث می شود با زمان بسیار کمتری، به مقالاتی که می خواهید سریعتر دسترسی پیدا کنید.
در تک تک این سایت ها به دنبال مقالاتی بگردید که با موضوع انتخابی شما (و احیانا پایان نامه شما) ارتباط دارند. آنها را دانلود کنید. معمولا در خیلی از موضوع ها، تعداد مقالات زیاد است. در دو موضوع برای مقالات در حال انجام، اولی 254 و دومی 157 مقاله دانلود کردم که می خواهم به تدریح آنها را بخوانم.
در حین خواندن مقالات مطالب زیادی در مورد نحوه نوشتن، جمله بندی و ساختار مقاله بدست می آید. این قسمت از کار کمی خسته کننده است، اما سعی کنید طفره نروید و کارتان را با دقت انجام دهید. قالب جملات را بردارید، بعد محتوای خودتان را در آن قالب بریزید (واژه ها را عوض کنید اما زمان فعل ها و نحوه ارتباط دو جمله در یک پاراگراف را دست نزنید). این کار تمرین خوبی برای یادگیری انگلیسی نوشتن است. وقتی که تعدادی از مقالات را با دقت بررسی کردید، متوجه می شوید که دیگران چگونه نوشته اند. حتی می توانید ادبیات نظری را صرفا با جمع آوری از بقیه مقالات بصورت گیومه تنطیم کنید. یادمان باشد که ادبیات نظری نباید زیاد باشد، صرفا در حدی که کار ما را با مقالات قبلی مرتبط سازد، نه اینکه تمام مفاهیم را بخواهیم توضیح دهیم. توضیح بیش از حد بدیهیات داور را خسته می کند، زیرا داور به ادبیات نظری اشراف کامل دارد.
کم بودن تعداد صفحات مقاله نیز عامل مهمی در موفقیت مقاله است، اگر مقاله در تعداد زیادی صفحه نوشته شده باشد، باعث سردرگمی داور و خوانندگان می شود. در حد 10 تا 12 صفحه مطلوب است. سعی کنیم از دید یک خواننده به مقاله نگاه کنیم.
نکته خیلی مهم:
بعضی از دوستان بعد از اتمام پایان نامه، شروع به خلاصه کردن پایان نامه می کنند، مثلا پایان نامه 150 صفحه ای را به 14 تا 15 صفحه می رسانند. بعد فکر می کنند که مقاله پایان نامه شان آماده است. همواره بیاد داشته باشیم
نوشتن مقاله سخت تر است از کاری که برای خود تحقیق انجام می دهیم.
یعنی وقتی پایان نامه تمام شد، تازه پروژه نوشتن مقاله شروع می شود. ادبیات نظری باید از اول به انگلیسی نوشته شود؛ چون کار زیاد سختی نیست، باید مقالات مختلف را بخوانید و از مطالب مهم آنها کپی کنید. بعد بین آنها ارتباط منطقی برقرار کنید. در حد دو تا سه صفحه. این کار حتما بعد از اتمام پایان نامه انجام می شود و هیچ ارتباطی به فرآیند پایان نامه ندارد.
پس بطور خلاصه برای بررسی ادبیات نظری مراحل زیر پیشنهاد می شود:
1.
مراجعه به سایت های علمی و دانلود مقالات مرتبط؛
2.
خواندن مقالات و الگو برداری از نحوه نوشتن؛
3.
جمع آوری ادبیات نظری (کپی کردن جملات
4.
ایجاد ارتباط منطقی بین پاراگراف های کپی شده.

 

 

طریقه محاسبه درجه مقالات  ISI

فهرست ارجاعات علوم محض (SCI = Inbex Citation Science) اين فهرست در بر گيرنده مجله ها در رشته هاي مختلف حوزه علوم محض (فيزيک، شيمي، رياضي، زيست شناسي، زمين شناسي، پزشکي، داروسازي، مهندسي، کشاورزي و ...) است. در حال حاضر، با توجه به اهميت رشته هاي مختلف علوم محض در توسعه و پيشرفت صنعتي کشورها بر مبناي تحقيقات علمي، تعداد مجله ها در اين فهرست افزايش يافته و فهرست SCI به SCIE تبديل شده است که در حقيقت حالت توسعه يافته (Expanbeb) فهرست ارجاعات علوم مي باشد. البته بايد اشاره کرد که مجله هاي اضافه شده به فهرست SCI، از درجه کمتري در ISI برخوردار بوده و به عبارتي آنها را مي توان مجله هاي درجه دوم فهرست شده در ISI دانست. فهرست ارجاعات علوم اجتماعي (SSCI = Inbex Citation Science Social) اين فهرست شامل مجله هاي مختلف حوزه علوم اجتماعي (تجارت، اقتصاد، ارتباطات، آموزش، تحقيقات، تاريخ، جغرافي، حقوق، سياست، مديريت، روانشناسي، حمل و نقل و ...) است. فهرست ارجاعات علوم انساني و هنر (AHSCI = Inbex Citation Sciences Humanities anb Art) در اين بخش مجله هاي مرتبط با رشته هاي مختلف حوزه علوم انساني و هنر (ادبيات، زبان، شعر، موسيقي، فلسفه، دين، هنر، معماري، تئاتر و ...) فهرست شده اند. هر مقاله منتشر شده در يکي از مجله هاي سه فهرست مذکور، يک توليد علمي محسوب مي شود و در شاخص هاي سنجش علم قرار مي گيرد. درجه بندي نشريه هاي - ISI ( معيار IF ) براي درجه بندي مجله ها در موسسه اطلاعات علمي (ISI) از سه فاکتور مختلف شامل فاکتور تاثير (IF)، شاخص فوري و نيمه عمر استناد استفاده مي شود. در بين فاکتورهاي مذکور، فاکتور تاثير کاربردي ترين شاخص مي باشد و امروزه به طور گسترده اي در درجه بندي و ارزيابي مجله ها مورد استفاده قرار مي گيرد. اين فاکتور در حقيقت توانايي مجله و هيئت تحريريه آن را در جذب بهترين مقاله ها نشان مي دهد. فاکتور تاثير براي نخستين بار در سال 1995 و توسط بنيانگذار Garfielb) ISI) مطرح شد و به سرعت به صورت دستورالعملي جهت گزينش بهترين مجله ها به کار رفت. حقيقت آن است که اين فاکتور ابزار کاملي براي اندازه گيري کيفيت مقاله ها نمي باشد بلکه چون روش بهتري وجود ندارد و در حال حاضر نسبت به ديگر معيارها براي ارزيابي علمي از مزايايي برخوردار است لذا عموما مورد استفاده قرار مي گيرد. فاکتور تاثير به صورت ميانگين تعداد ارجاعات به يک مورد قابل استناد (نظير مقاله پژوهشي، مقاله مروري، نامه، يادداشت، چکيده و ...) در يک مجله علمي در طول يک دوره زماني معين تعريف شده است. معمولا فاکتور تاثير براي يک مجله، بر اساس ميانگين تعداد ارجاعات براي هر مقاله چاپ شده در يک دوره زماني يک ساله به تعداد مقاله هاي منتشر شده در دو سال اخير محاسبه مي شود. البته در مواردي نيز فاکتور تاثير در يک دوره 5 ساله مورد مبنا مي باشد. درجه بندي نشريه هاي - ISI معيار JIF در موسسه اطلاعات علمي (ISI)، هر مجله داراي يک کد شناسايي (ibentification) با علامت ID به عنوان شماره مجله است. ترتيب اين شماره ها در رديف بندي کل مجله هاي تحت پوشش موسسه بر اساس حروف الفبا مي باشد. بنابر اين، ID مجله هايي که نام آنها با A شروع مي شوند، از يک آغاز شده و به اعداد بزرگتر در مورد مجله هايي که نام آنها با حروف Z آغاز مي شوند، ختم شده است. همچنين مجله هاي تحت پوشش ISI در موضوع هاي مختلف طبقه بندي شده و هر طبقه به يک گرايش خاص علمي (Discipline) تعلق دارد. ISI در پايان هر سال، فاکتور تاثير (IF) را براي ارزيابي تمامي مجله هاي تحت پوشش خود محاسبه کرده و گزارش مي کند. اين موسسه همچنين در پايان هر سال به صورت يک جدول، ميانگين فاکتور تاثير هر مجله (JIF) را نيز ارائه مي دهد. JIF، ميانگين فاکتورهاي تاثير مجله در طول ساليان فعاليت مجله در ISI است. براي محاسبه JIF هر مجله، فاکتورهاي تاثير در همه سال ها با هم جمع و سپس بر تعداد سال هاي موجودي فاکتور تاثير مجله تقسيم مي شود. علاوه بر اين، ميانگين انحرافات مطلق فاکتورهاي تاثير سالانه از مقدار JIF نيز در جهت بهبود آن مشخص شود. - ISI معيار JIF در پايان هر سال، مجله هاي مربوط به يک موضوع خاص بر

تعداد 10 مجله isi  به همراه آدرس و مشخصات کامل مجلات :

 

1- Bibliographic Information for :  INTERNATIONAL JOURNAL OF PLANT PRODUCTION

Name :

INTERNATIONAL JOURNAL OF PLANT PRODUCTION 90 day payday loans no credit check

Type :

QUARTERLY

ISSN :

1735-6814

Editor in chief :

SOLTANI A.

Publisher :

GORGAN UNIVERSITY OF AGRICULTUAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES

Manager :

RAHMANI R.

Address :

VICE-PRESIDENCY FOR RESEARCH, GORGAN UNIVERSITY OF AGRICULTUAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES, SHAHID BEHESHTI AVE., GORGAN, IRAN

P.O.BOX :

49138-15739

Tel :

(0171) 2242438

Fax :

(0171) 2225989

E.Mail :

IJPP@GAU.AC.IR

WWW :

WWW.IJPP.INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-Bibliographic Information for :  ROSTANIHA 

 

  Name :

 ROSTANIHA

  Type :

 SEMI-ANNUALLY

  ISSN :

 1608-4306

  Editor in chief : 

 RASOUL ZARE

  Publisher :

 IRANIAN RESEARCH INSTITUTE OF PLANT PROTECTION

  Manager :

 DR. HASSAN ASKARI

  Address :

 PLANT PETS & DISEASE RESEARCH INSTITUTE

  P.O.BOX :

 1454-19395

  Tel :

 (021) 22403688, (021) 22403012-6

  Fax :

 (021) 22403691

  E.Mail :

 ROSTANIHA2008@YAHOO.COM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 عنوان نشريه :

 آب و خاك (علوم و صنايع كشاورزي)

  نوع نشريه :

 دو ماهنامه

  كد ISSN :

 4757-2008

  صاحب امتياز :

 دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد

  مدير مسئول :

 رضا ولي زاده

  سر دبير :

 امين عليزاده

  آدرس :

 مشهد، دانشكده كشاورزي، دانشگاه فردوسي، كد پستي: 91775

  صندوق پستي :

 1163

  تلفن :

 8763846 (0511)

  نمابر :

 8787430 (0511)

  پست الكترونيكي :

 jswa3@um.ac.ir

  وب سايت :

 jm.um.ac.ir

با توجه به ضوابط و زمان اخذ رتبه علمی پژوهشی، این نشریه از سال 1386 درتارگاه SID نمایه میشود

 

 

 

 

3-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4-

 

عنوان نشريه :

 آفات و بيماريهاي گياهي

  نوع نشريه :

 دو فصلنامه

  كد ISSN :

 5007-1026

  صاحب امتياز :

 موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور

  مدير مسئول :

 دکتر حسن عسكري

  سر دبير :

 دکتر منصوره ميرابوالفتحي

  آدرس :

 تهران، اتوبان چمران، خيابان تابناک، موسسه تحقيقات آفات و بيماريهاي گياهي

  صندوق پستي :

 1454-19395

  تلفن :

 22406794 (021)

  نمابر :

 22406794 (021)

  پست الكترونيكي :

 apenph@yahoo.com

  وب سايت :

 www.iripp.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

5-

 عنوان نشريه :

 اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي)

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 5524-2008

  صاحب امتياز :

 انجمن علمي اقتصاد كشاورزي ايران

  مدير مسئول :

 دكتر سعيد يزداني

  سر دبير :

 دكتر محمد بخشوده

  آدرس :

 كرج، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران، دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، گروه اقتصاد كشاورزي، انجمن اقتصاد و كشاورزي ايران

  تلفن :

 2222767 (0261)

  نمابر :

 2247783 (0261)

  پست الكترونيكي :

 iaes.journal@gmail.com

  وب سايت :

 www.iranianjae.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 عنوان نشريه :

 اقتصاد كشاورزي (اقتصاد و كشاورزي)

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 5524-2008

  صاحب امتياز :

 انجمن علمي اقتصاد كشاورزي ايران

  مدير مسئول :

 دكتر سعيد يزداني

  سر دبير :

 دكتر محمد بخشوده

  آدرس :

 كرج، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران، دانشكده اقتصاد و توسعه كشاورزي، گروه اقتصاد كشاورزي، انجمن اقتصاد و كشاورزي ايران

  تلفن :

 2222767 (0261)

  نمابر :

 2247783 (0261)

  پست الكترونيكي :

 iaes.journal@gmail.com

  وب سايت :

 www.iranianjae.ir

 

 

 

 

6-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7-

عنوان نشريه :

 اقتصاد كشاورزي و توسعه

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 4211-1022

  صاحب امتياز :

 وزارت جهاد کشاورزي

  مدير مسئول :

 دكتر صادق خليليان

  سر دبير :

 دكتر محسن صمدي

  آدرس :

 تهران، خيابان كريمخان زند، خيابان آبان جنوبي، خيابان رودسر، طبقه دهم، شماره 5

  صندوق پستي :

 6586-14155

  تلفن :

 20-88800417 (021)

  نمابر :

 88896660 (021)

  پست الكترونيكي :

 faslnameh@agri-peri.ir

  وب سايت :

 www.agri-peri.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

 عنوان نشريه :

 تحقيقات اقتصاد و توسعه كشاورزي ايران (علوم كشاورزي ايران)

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 4838-2008

  صاحب امتياز :

 پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

  مدير مسئول :

 حبيب الله سلامي

  سر دبير :

 حسين شعبانعلي فمي

  آدرس :

 كرج، خيابان دانشكده، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي، دفتر مجلات تخصصي علوم كشاورزي ايران، كد پستي: 31587-77871

  صندوق پستي :

 4111

  تلفن :

 2246355 (0261)

  نمابر :

 2246355 (0261)

  پست الكترونيكي :

 ijaedr@can.ut.ac.ir

  وب سايت :

 jijas.ut.ac.ir

با توجه به ضوابط و زمان اخذ رتبه علمی پژوهشی، این نشریه از سال 1387 درتارگاه SID نمایه میشود

 

 

 

8-

 

 

 

 عنوان نشريه :

 پژوهش كشاورزي

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 7446-1735

  صاحب امتياز :

 دانشكده كشاورزي دانشگاه بوعلي سينا

  مدير مسئول :

 گودرز احمدوند

  سر دبير :

 دوستمراد ظفري

  آدرس :

 همدان، دانشگاه بوعلي سينا، دانشكده كشاورزي، دفتر مجله پژوهش كشاورزي، كدپستي: 6517833131

  تلفن :

 4238194 (0811)

  نمابر :

 4227012 (0811)

  پست الكترونيكي :

 Agric.research@basu.ac.ir

  وب سايت :

 www.basu.ac.ir

با توجه به ضوابط و زمان اخذ رتبه علمی پژوهشی، این نشریه از سال 1379 درتارگاه SID نمایه میشود.

 

9-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 عنوان نشريه :

 روستا و توسعه

  نوع نشريه :

 فصلنامه

  كد ISSN :

 3322-1563

  صاحب امتياز :

 موسسه پژوهشهاي برنامه ريزي، اقتصاد كشاورزي و توسعه روستايي- وزارت جهاد كشاورزي

  مدير مسئول :

 دکتر سيد جواد مير

  سر دبير :

 دکتر محمد حسين کريم

  آدرس :

 تهران، خيابان كريم خان زند، خيابان حافظ، خيابان رودسر، پلاك 5، طبقه 10

  صندوق پستي :

 15815/1515

  تلفن :

 42916452 (021)

  نمابر :

 66430449 (021)

  پست الكترونيكي :

 roosta-towse-e@agri-peri.ir

  وب سايت :

 www.agri-peri.ir

با توجه به ضوابط و زمان اخذ رتبه علمی پژوهشی، این نشریه از سال 1384 درتارگاه SID نمایه میشود.

10-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

 

 

سوال 2: با مراجعه به سايت كتابخانه ديجيتال، نام ناشر و شماره  ISSN مجله Plant and soil را مشخص كنيد. آيا اين مجله داراي رده بندي ISI است يا خير؟ در صورتيكه جواب مثبت باشد رتبه ISI آن را مشخص كنيد.

Plant and Soil

An International Journal on Plant-Soil Relationships

Editor-in-Chief: Hans Lambers

ISSN: 0032-079X (print version)
ISSN: 1573-5036 (electronic version)

Journal no. 11104                                                                           

 

این مجله دارای رده بندی isi   است :

 

Journal Abbreviation: PLANT SOIL

Journal ISSN: 0032-079X

Year

Impact Factor (IF)

Total Articles

Total Cites

2011

2.733

387

19322

2010

2.773

469

18102

2009

2.517

295

16763

2008

1.998

255

13832

 

 

 

سوال 3: در پايگاه اطلاعاتي CAB ابتدا يك حساب رايگان به نام خود ايجاد كرده سپس Alert را به گونه‌اي تنظيم كنيد كه در صورت انتشار هر پرونده جديد با موضوع Water quality بوسيله E-mail به شما اطلاع داده شود.

نحوه عضویت در سایت  cab direct

گام اول :

وارد کتابخانه دیجیتال و قسمت                                                         0    شده سپس بر در قسمت                                             یک حساب رایگان بنام خودمان  باز میکنیم .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گام دوم :

نام کاربری و پسوورد را انتخاب میکنیم  shekibapoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گام سوم :

سپس Alert را به گونه‌اي تنظيم میکنیم  كه در صورت انتشار هر پرونده جديد با موضوع Water quality بوسيله E-mail به آدرس وارد شده mshekibapoor@yahoo.com   اطلاع داده شود.

 

Hide Details

FROM: info@cabdirect.org

TO: mshekibapoor@yahoo.com

Message flagged

Saturday, June 30, 2012 2:12 PM

Dear mortza (mshekibapoor@yahoo.com)

, welcome to MyCABDirect!

 For future reference your password is currently 881390.
If you experience any problems please email: ProductDevelopment@cabi.org
The CAB Direct Team

 

سوال 4:بانك هاي اطلاعاتي موجود در كتابخانه دانشگاه را نام برده و شيوه استفاده از دو بانك همراه با قابليت هاي آن را بشكل كاملاً شفاف و گام به گام تشريح كنيد به گونه‌اي كه دانشجويي كه توان استفاده از بانك اطلاعاتي را نداشته،  با اينكار شما قادر به استفاده باشد؟

بانک اطلاعاتی موجود درکتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند عبارتند از :

 

 

 

1- SpringerLINK STM Collection

 

 

 

 

 

 

2- Wiley Online Library STM Collection

 

 

 

 

 

3-  Wiley Online Library SSH Collection

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست